Jaargang 8 nummer 4, jaarwisseling 2019-2020

Van het najaar zijn we langzaam maar zeker naar de winter gevloeid. We hebben warmte nodig, en energie om ons immuunsysteem te voeden. Zodat we niet uitgeput en te koud worden, en daarmee de verkoudheid en griep de kans geven. 
Tijd om te zorgen voor innerlijke warmte, kracht en energie. 


In deze nieuwsbrief:

  • Nieuwste lessen op het lesrooster
  • Lesrooster seizoen 2019-2020
  • 19 december: Yin by candle-light 
  • Opfrisser "je eigen yogaroutine" en  workshop "Eigen yogaroutine" 
  • Goede voornemens?
  • Shakti workshop op zaterdag 25 januari 2020
  • 3 weken mediteren met Deepak Chopra start op 1 februari 2020

Nieuwste lessen bij Yoga Libra 

Nu Marieke bij Yoga Libra is komen lesgeven, zijn er méér lessen bij Yoga Libra te volgen:
* op maandagavond Yin Yang yoga om 19.00 uur, 
* op maandagavond Yin yoga om 20.30 uur,
* op vrijdagochtend Yin Yang yoga om 9.00 uur
* op vrijdagochtend yoga Pilates om 10.30 uur
Deze lessen zijn er bij gekomen als extra lesmogelijkheden. Geniet ervan!


Lesrooster van seizoen 2019-2020

dag  tijd  bezigheid
 zondag  20.00 - 21.15  Yin Yang yoga     
 maandag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga    
  10.45 - 12.00  zachte yoga        
  19.00 - 20.15  Yin Yang yoga
  20.30 - 21.45  Yin yoga
 dinsdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
 woensdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
    08.30 - 09.30  rustige flowles     
  10.00 - 11.15  hatha flow yoga
  19.00 - 20.15  mannenyoga       
  20.30 - 21.45  Yin Yang yoga     
 donderdag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga
  10.45 - 12.00  zachte yoga        
 vrijdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
  09.00 - 10.15  Yin Yang yoga
  10.30 - 11.45  yoga Pilates     

Als je je op tijd hebt afgemeld voor je eigen les (minimaal 3 uur vóór de les start) kan een gemiste les tot 31 januari 2020 worden ingehaald. Je bent welkom in elke les waar een plek vrij is.

In MomoYoga is te zien aan welke les kunt deelnemen. De wachtlijst werkt fantastisch, laat je daar niet door afschrikken. Je ontvangt een mailtje als je van de wachtlijst alsnog in de les bent geplaatst. In MomoYoga kun je alle lessen vinden, de workshops én de speciale lessen, net zoals de AromaTouch behandelingen door Chantal en de (sport)massages door mij. Overal staat een korte beschrijving bij wat het is. Neus er maar eens doorheen.

De derde lessenserie start 1 februari en eindigt 24 april 2020, waarna de meivakantie start. Inschrijven voor de derde lessenserie kan vanaf half januari. Wisselen van lessen kan vanaf je eigen lesdag begin februari. Wil je je vaste yogales wisselen van intensiteit of van dag? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Yin 'by candle-light'

Decemberstress? Laat maar van je afglijden...

Ga ontspannen de kerstdagen in met deze speciale Yin yoga avond, op donderdag 19 december. We doen een extra-lange Yin yoga serie die je zal verwarmen, ontspannen en innerlijke rust zal geven. Inclusief een verwarmend kopje thee.

Trek een fijne joggingbroek aan en neem lekkere sokken mee.
Deze les is als losse les te boeken, voor €15. Inloop vanaf 19.30 uur, einde 21.30 uur. Gun je het jezelf? 

Opfrisser "je eigen yogaroutine" op zaterdag 14 december 

Doe je je eigen yogaroutine nog? Heb je deze al naar je behoeften kunnen bijstellen? Wat heb je nodig om je routine weer op te frissen?
Op 14 december pakken we in anderhalf uur de draad weer op. Alléén voor diegene die de workshop Eigen Yogaroutine al heeft afgerond. Als je meedoet; geef dan aan waar je behoeften liggen zodat ik me daarop kan voorbereiden.
Kosten: €15. Start met 4 deelnemers. 


Workshop "Eigen yogaroutine" op zaterdag 21 december

Met de kerstdagen voor de deur (en twee weken géén yoga) heb je misschien behoefte zelf thuis te doen wat goed voor je is. Dan is de workhop "Eigen yogaroutine" misschien iets voor jou.

Met je eigen yogaroutine zorg je voor continuïteit van jouw welzijn. Waar moet je op letten, hoe stel je een kleine routine voor jezelf samen en hoe noteer je deze gemakkelijk, zodat je met één oogopslag weer weet wat goed en fijn voor jou is.
Er kunnen maximaal 7 yogi deelnemen, dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.
Start met 4 deelnemers. Kosten €35.

Goede voornemens? 

Je kent het wel. Eígnlijk zou je graag meer van dit hebben....of zou je graag minder van dat doen. Maarja. Je bent moe, hebt te weinig puf om iets nieuuws te starten. Je slaapt slecht en/of je werkt te hard. Je hebt te weinig tijd voor jezelf. Of er zijn zorgen. Ik weet het wel, zo gaat het. 

Ik reset mezelf regelmatig met een sadhana. Want als ik niet op pas, blijf ik óók te veel geven, zorg ik niet goed genoeg voor mezelf waardoor mijn energie weg lekt en ik uiteindelijk energie tekort kom. Daarom doe ik regelmatig een sadhana, voorgekomen uit de Kundalini traditie. Ingevuld naar mijn eigen inzicht, naar wat ik nodig heb op dat moment. In september en in januari van elk jaar zorg ik éxtra goed voor mezelf, dat doe ik al jaren en bevalt me prima! Wil je er meer over weten, dan weet je me te vinden. Zorg voor jezelf. Je bent de enige die dat echt kan doen. 

Shakti les op zaterdag 25 januari 2020

Ik ben zó opgetogen dat Germaine Duynstee bij Yoga Libra een les komt geven! :-D
Ze komt voor een Shakti les, die ik je écht kan aanbevelen, speciaal naar Arnhem. In Shakti yoga komen allerlei vormen van dans, Hindoe mythologie, yoga kosmologie, tantra en Kundalini yoga samen. Met mooie ronde, vrouwelijke bewegingen, ook -zelfs juist- als je fysieke beperkingen hebt heel bevrijdend. Alle beweginging gaan rustig en vloeiend. Heerlijk.

Kijk in de MomoYoga agenda bij 25 januari voor meer informatie. Germaine heeft de Shakti yoga opleiding gedaan bij de enige echte Sara Avtar, die deze Shakti Yoga heeft ontwikkeld. 
Wil je Germaine een beetje leren kennen: kijk dan dit korte filmpje van haar en haar introductie op Shakti Yoga.  https://vimeo.com/365131888 
Kosten: €35. Opgeven vóór 15 januari om de organisatie rond te kunnen maken. 

3 weken mediteren

Wil je gemakkelijk leren mediteren? Mediteren geeft me rust en een dieper bewustzijn. Deepak Chopra leidt de meditaties deze 21 dagen, auteur van "De 7 spirituele wetten van succes". Van de mensen in de groep die in oktober mee deed kreeg ik onder andere terug: "ik word hier erg blij van", "ik maak eindelijk weer tijd voor mezelf", "de regelmaat hielp me weer een eigen meditatie-ritme op te pakken" en "ik slaap rustiger en dieper..." Heel positief. Heel fijn! 

Doe je ook mee? Voel je gelukkiger, kalmer en zie weer het mooie in kleine (en grote) dingen. Ben je bereid daar elke dag een kleine opdracht voor uit te voeren die jou verder helpt groeien? De tijdsinvestering is maximaal 20 minuten per dag, 3 weken lang.

Op 1 februari 2020 start -voor de laatste keer- een nieuwe groep. Meedoen is gratis. Je ontvangt de opdrachten en meditaties via WhatsApp, je doet ze voor jezelf en je hoeft niets te delen in de groep. Je hoeft je alleen te houden aan de opdracht van die dag. Een goed begrip van de Engelse taal is wel gewenst. 

Tenslotte...

kijken Marieke en ik met veel voldoening terug op de feestelijke viering van 5 jaar Yoga Libra. Ik voel me dankbaar dat ik zoveel mooie mensen om me heen heb die ik kan stimuleren, begeleiden en helpen in het bewustzijn in hun lichaam en geest.
Marieke is mijn collega en maatje geworden en ze is een perfecte aanvulling op de lessen en energie bij Yoga Libra!

Cindy goed

Wil je ergens méér informatie over, heb je geen belangstelling meer of wil je je graag ergens voor aanmelden, laat je me dat dan weten?
Tot ziens in één van de lessen, een privé-yogales, massage of bij een toevallige ontmoeting. Zorg voor jezelf. Je bent het waard. En: geniet nooit met mate! 

Namasté en Sat Nam, 

Marieke en Cindy - Sisters in yoga
Yoga Libra Arnhem
Libra - Lichaam in balans
Sweelincklaan 22, Arnhem 
Persoonlijke begeleiding bij een gezonder leven, minder stress en lekker in je vel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 - 44 504 337

A- A A+

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief