Jaargang 8 nummer 4, najaar 2019

Van het najaar zijn we langzaam maar zeker naar de winter gevloeid. We hebben warmte nodig, en energie om ons immuunsysteem te voeden. Zodat we niet uitgeput en te koud worden, en daarmee de verkoudheid en griep de kans geven. 
Tijd om te zorgen voor innerlijke warmte, kracht en energie. 

In deze nieuwsbrief:

  • Nieuwste lessen op het lesrooster
  • Lesrooster seizoen 2019-2020
  • Goede voornemens? 
  • Opfrisser "je eigen yogaroutine" en een nieuwe workshop "Eigen yogaroutine" 
  • Shakti workshop op zaterdag 4 januari 2020
  • 3 weken mediteren met Deepak Chopra start op 1 februari 2020

Nieuwste lessen bij Yoga Libra 

Nu Marieke bij Yoga Libra is komen lesgeven, zijn er méér lessen bij Yoga Libra te volgen:
* op maandagavond Yin Yang yoga om 19.00 uur, 
* op maandagavond Yin yoga om 20.30 uur,
* op vrijdagochtend Yin Yang yoga om 9.00 uur. 
Deze lessen zijn goed van start gegaan en zijn er dus bijgekomen als extra lesmogelijkheden. Geniet ervan!

Een nieuwe optie is op vrijdagochtend 10.30 uur: een yoga Pilatesles. Een toegankelijke les voor zowel mannen als vrouwen met aandacht voor de adem, houdingsoefeningen en ontspanning. Een proefles yoga Pilatus is gepland op vrijdag 22 november.
Nieuwe lessen komen definitief op het lesrooster bij 3 vaste aanmeldingen. Bij minder dan 3 vaste aanmeldingen verdwijnt een les van het lesrooster, als een nieuwe serie lessen start.

Als je je op tijd hebt afgemeld voor je eigen les (minimaal 3 uur vóór de les start) kan een gemiste les tot 31 januari 2020 worden ingehaald. Dan eindigt de lopende lessenserie. Je bent welkom in elke les waar een plek vrij is. Inschrijven voor de derde lessenserie kan vanaf half januari. Wil je wisselen van les? Geef je dat dan even aan? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Lesrooster van seizoen 2019-2020

dag  tijd  bezigheid
 zondag  20.00 - 21.15  Yin Yang yoga     VOL
 maandag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga
  10.45 - 12.00  zachte yoga         VOL
  19.00 - 20.15  Yin Yang yoga
  20.30 - 21.45  Yin yoga
 dinsdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
 woensdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
    08.30 - 09.30  rustige flowles     VOL
  10.00 - 11.15  hatha flow yoga
  19.00 - 20.15  mannenyoga       
  20.30 - 21.45  Yin Yang yoga     VOL
 donderdag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga
  10.45 - 12.00  zachte yoga
 vrijdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
  09.00 - 10.15  Yin Yang yoga
  10.30 - 11.45  yoga Pilates      proef

Waar VOL staat, wil niet zeggen dat je daar niet af en toe een inhaalles kunt plannen. De wachtlijst werkt fantastisch, je ontvangt een mailtje als je alsnog in de les kan meedoen. Ook bij het wisselen van de lessenseries verandert er regelmatig iets aan de groepssamenstelling van de lessen. De huidige tweede serie yogalessen, loopt tot en met eind januari 2020. De derde lessenserie loopt van februari tot en met april 2020.

Goede voornemens? 

Je kent het wel. Eígnlijk zou je graag méér van dit hebben....of zou je graag minder van dat doen. Maarja. Je bent moe, hebt te weinig puf om iets nieuuws te starten. Je slaapt slecht en/of je werkt te hard. Je hebt te weinig tijd voor jezelf. Of er zijn zorgen. Ik weet het wel, zo gaat het. 

Ik reset mezelf regelmatig met een sadhana. Want als ik niet op pas, blijf ik óók te veel geven, zorg ik niet goed genoeg voor mezelf waardoor ik mijn energie lek en uiteindelijk energie tekort kom. Daarom doe ik regelmatig een sadhana, voorgekomen uit de Kundalini traditie. Ingevuld naar mijn eigen inzicht, naar wat ik nodig heb op dat moment. In september en in januari van elk jaar zorg ik éxtra goed voor mezelf, dat doe ik al jaren en bevalt me prima! Wil je er meer over weten, dan weet je me te vinden. Zorg voor jezelf. Je bent de enige die dat echt kan doen. 

Opfrisser "je eigen yogaroutine" op zaterdag 14 december en
een nieuwe workshop "Eigen yogaroutine" op zaterdag 21 december

Doe je je eigen yogaroutine nog? Heb je deze al naar je behoeften kunnen bijstellen? Wat heb je nodig om je routine weer op te frissen?
Op 14 december pakken we In anderhalf uur de draad weer op. Alléén voor diegene die de workshop Je Eigen Yogaroutine al heeft afgerond. Start met 4 deelnemers. 

Met de kerstdagen voor de deur en twee weken géén yoga heb je misschien behoefte zelf thuis te doen wat goed voor je is. 
Misschien is de workhop "Eigen yogaroutine" dan iets voor jou? Misschien heb je het zelf al wel geprobeerd, maar dan vergeet je het weer of je stemt je doel niet goed af op de haalbaarheid. En dan versloft het. Ik kan het je leren! :-D

Met je eigen yogaroutine zorg je voor continuïteit van jouw welzijn. Waar moet je op letten, hoe stel je een kleine routine voor jezelf samen en hoe noteer je deze gemakkelijk, zodat je met één oogopslag weer weet wat goed en fijn voor jou is.
Als je mee wil doen boek dan deze workshop. Er kunnen maximaal 7 yogi deelnemen, dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd. We starten met 4 deelnemers.

Shakti les op zaterdag 4 januari 2020

Ik ben zó blij dat Germaine bij Yoga Libra een les komt geven! :-D

Bijna 2 jaar geleden leerde ik haar kennen in een Kundalini retraite. Zij zingt (prachtig) is ook bezig met Kundalini en de daarbij horende energie. Ze komt voor een Shakti les, die ik je echt kan aanbevelen, speciaal naar Arnhem. Kijk in de MomoYoga agenda bij 4 januari voor meer informatie.
Wil je Germaine een beetje leren kennen: kijk dan dit korte filmpje van haar en haar introductie op Shakti Yoga.  https://vimeo.com/365131888 

3 weken mediteren

In augustus heb ik meegedaan met een meditatie-serie van 3 weken. Mediteren geeft me rust en een dieper bewustzijn. Deepak Chopra leidde de meditaties deze 21 dagen, auteur van "De 7 spirituele wetten van succes". Deze wetten heb ik ook in de lessen al eens aangestipt. De groep die in oktober mee deed heeft het tot een goed einde gebracht. De woorden die ik terugkreeg waren bijvoorbeeld: "ik word hier erg blij van", "ik maak eindelijk weer tijd voor mezelf", "de regelmaat hielp me weer een eigen meditatie-ritme op te pakken" en "ik slaap rustiger en dieper..." Heel fijn! 

Jij kunt ook 3 weken mee doen met deze geleide meditaties. Voel je gelukkiger, kalmer en zie weer het mooie in kleine (en grote) dingen. Ben je bereid daar elke dag een kleine opdracht voor uit te voeren die jou verder helpt groeien? De tijdsinvestering is maximaal 20 minuten per dag.

Op 1 februari 2020 start een nieuwe groep. Meedoen is gratis. Je ontvangt de opdrachten en meditaties via WhatsApp, je doet ze voor jezelf en je hoeft niets te delen in de groep. Je hoeft je alleen te houden aan de opdracht van die dag. Een goed begrip van de Engelse taal is wel gewenst. 

Tenslotte...

kijken Marieke en ik met veel voldoening terug op de feestelijke viering van 5 jaar Yoga Libra. Ik voel me dankbaar dat ik zoveel mooie mensen om me heen heb die ik kan stimuleren, begeleiden en helpen in het bewustzijn in hun lichaam en geest. Marieke is mijn collega en maatje geworden en ze is een perfecte aanvulling op de lessen en energie bij Yoga Libra!

Wil je graag meer informatie, heb je géén belangstelling meer of wil je je graag ergens voor aanmelden, stuur me dan even een mailtje.
Tot ziens in één van de lessen of bij een toevallige ontmoeting. Zorg voor jezelf. Je bent het waard. 

Namasté en Sat Nam, 

Cindy
Yoga Libra Arnhem
Libra - Lichaam in balans
Sweelincklaan 22, Arnhem 
Persoonlijke begeleiding bij een gezonder leven, minder stress en lekker in je vel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 - 44 504 337

A- A A+

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief