Jaargang 8 nummer 1, lente 2019

Hoe komt dat toch dat we met zijn allen elk jaar opnieuw weer zo blij zijn met de lente? Wellicht de behoefte aan de zon, de wamte, het licht en het buiten zijn. De winter, met zijn 3 griepgolven deze keer, ligt (bijna) achter ons. We kunnen weer naar buiten, de bloesem bloeit en de vogels maken ons weer wakker. Dit gevoel van 'leven', binnen-in ons en buiten valt nu weer samen. 

In deze nieuwsbrief:

  • Wat doen we nu? 
  • Lesrooster in de App
  • Introductie van Kundalini Yoga in Yogahouse
  • Training Yoga Coach 2 en lesvrije week
  • Mantra zingen op vrijdag 19 april van 19.30 - 21.00 uur.
  • Workshop  'je eigen yogaroutine" op 20 april 2019
  • Lessenserie 4.

Nu: 

Als je een gemiste les wil inhalen, kun je het volgende verwachten in de huidige lessen van serie 3:

De zachte yoga en de hatha flowlessen zitten vol met strekkingen van de benen en rug, en de zonnegroet maakt ons lekker warm. Ook worden de schouders niet vergeten.
De YinYang lessen zijn deze serie goed in balans: eerst een lekkere Yang intro om op te warmen en daarna de Yin-houdingen om te verstillen, en om dieper te komen terwijl je ontspant.

In al deze lessen doen we de pranayama Nadi Sodhana, om beide hersenhelften beter met elkaar in verbinding te brengen. 

In de Kundalini yoga komen we méér tot de essentie. Kriya's om energie op te wekken, om positiviteit te voelen. En meditaties om ons kalm maar sterk te maken. Heerlijk! 

Je gemiste lessen kun je tot en met 19 april inhalen. 

Lesrooster in de App

Ik denk dat inmiddels 90% van de yogi de Momo Yoga-app succesvol gebruikt. Als je eenmaal één keer ervoor bent gaan zitten is het daarna echt eenvoudig om een wijziging in je les aan te brengen. Ook een workshop of een massage boeken en betalen is een fluitje van een cent.

Bericht me gerust als je vragen hebt. Ik hoop dat het ook voor jou een prettig en toegankelijk systeem blijkt te zijn.

Introductie Kundalini yoga in Yogahouse

In 90 minuten krijg je de kans om kennis te maken met de bewustzijnsvergroting die Kundalini Yoga te bieden heeft. Uitleg, oefeningen, meditatie en ontspanning maken deze introductieles compleet.
Deze les is in de lesvrije week en valt daarom buiten het gewone lesrooster. Ideaal als je tóch een yogalesje wil volgen deze week of als je nieuwsgierig bent naar wat Kundalini yoga inhoudt. 

Waar: Yogahouse Arnhem, Putstraat 11. 
Wanneer: dinsdag 9 april, 8.45 - 10.15 uur.
Kosten: Early Bird-boeking in maart: € 15, in april  € 20.
We starten met 4 deelnemers. 

Training Kundalini Yoga Coach level 2 en lesvrije week

Het eerste deel, KYC level 1, heb ik in het voorjaar van 2017 afgerond. De geleerde coachingstechnieken gebruik ik in de PY om mensen verder te helpen als ze last hebben van een bepaalde stagnatie. Of het nou gaat om fysieke of emotionele facetten of op het gebied van de energiehuishouding, in veel gevallen kan ik mensen héél goed een stap verder helpen.

Met de opleiding KYC level 2 ga ik meer de diepte in. Ik heb een aantal yogi als oefencliënten mogen gebruiken, dat was erg prettig, van beide kanten. Op zondag 14 april doe ik examen als Kundalini Yoga Coach level 2, als afsluiting van de trainingsweek die hieraan vooraf gaat. Daarom zijn er in de week van 8 t/m 14 april géén reguliere yogalessen. Op maandag 8 april is nog wel ruimte om een massage te boeken. Deze kun je vinden via Momo Yoga in het lesrooster. 

Denk je aan me op 14 april, als ik examen doe? Dat helpt vast! 

yoga 98

Mantra zingen

Doe je mee? De volgende mantra-avond, als afsluiting van deze lopende yogaserie, is op vrijdag 19 april van 19.30 - 21.00 uur. We hadden vorige keer live begeleiding van Sjors op de gitaar. Dat smaakt naar meer! Deze keer speelt Chantia met ons mee. Ze is een gemotiveerde gitaarspeelster. Het wordt vast prachtig! 

Vooraf inschrijven is nodig om te weten met hoeveel personen we zijn. De bijdrage voor deze avond is € 7,50. 
 

Workshop 'Je eigen yogaroutine' op 20 april 2019

Kon je er in december of januari niet bij zijn? De workshop 'je eigen yogaroutine' komt nog een keertje terug. Ik vind het erg positief dat zoveel mensen de voordelen van yoga ervaren en zelf thuis aan de gang gaan. Ik hoor heel goede verhalen van degenen die deze workshop al gedaan hebben. Nu er weer vakantiedagen voor de deur staan, waarin minder reguliere yogalessen zijn, kun je met je eigen yogaroutine thuis een heel eind komen in je welbevinden. 

Waar moet je op letten als je een yogaroutine maakt, hoe stel je een kleine 'practice' voor jezelf samen en hoe noteer je deze gemakkelijk, zodat je met één oogopslag weer weet wat je wilde doen? 
Als je mee wil doen log je in en ga je in het lesrooster van Yoga Libra naar 20 april. Daar vind je de workshop in het lesrooster en kun je je inschrijven. Er kunnen maximaal 7 mensen meedoen, dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd. 


Lessenserie 4

Na de twee weken meivakantie, die eindigt op 5 mei, start de laatste serie yogalessen van dit seizoen. De yogalessen eindigen eind juni. In juli en ook grotendeels in augustus zijn er géén reguliere groepslessen. Tegen de zomer zal ik wel een aantal losse zomerlessen gepland hebben. Daarover hoor je dan meer. En je kunt ze altijd terugvinden in de Momo Yoga-app of via de link hieronder.

Mocht je wat willen veranderen aan je lessen, neem je dan even contact met me op?
Het lessenschema met de geplande lesweken is hier nog een keer na te lezen:  https://www.yogalibra.nl/index.php/yoga/lesrooster


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Yoga Libra of Libra Lichaam in Balans? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 3 à 4x per jaar. In- én uitschrijven is heel gemakkelijk met één druk op de knop aan de rechterkant van mijn website.

Tot ziens in één van de lessen, een coachingssessie of bij een massage. Voel je welkom vrijblijvend contact met me op te nemen als je ergens meer over wil weten. Ik hoop je te kunnen inspireren. 
Namasté (het licht in mij ziet het licht in jou) en Sat Nam 

Cindy
Yoga Libra Arnhem
Libra - Lichaam in balans
Sweelincklaan 22, Arnhem 
Persoonlijke begeleiding bij een gezonder leven, minder stress en lekker in je vel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 - 44 504 337

 

A- A A+

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief