Een echte aanrader voor degene die graag echt wil genieten van intense, diepe ontspanning!

Als u te maken hebt met spier- en gewrichtspijnen, met stressgerelateerde pijnen of met slaap- en ontspanningsproblemen, heb je zeker baat bij een Hot Stone massage. Natuurlijk is het sowieso een cadeautje voor jezelf.

Over de stenenmassage 15

Ik werk met basaltstenen uit de Andes. Dit is een schoon en energierijk gebied. De stenen zijn van hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast. Je heb hier snelstromende rivieren en daardoor zijn ze gladder dan zeestenen. Ze zijn dus niet getrommeld om de vorm te polijsten De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Een zeer ontspannen gevoel. Een massage met de stenen een heerlijke ervaring waarbij de warmte, het gewicht en de hardheid van de stenen de massage afmaken. Ook kunnen drukpunten bewerkt worden met de warme stenen. Het wegnemen van de steen veroorzaakt tenslotte ook weer een aparte gewaarwording.

De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Dat stimuleert diverse lichaamsprocessen en kan daardoor ontgiften, genezen, ontspannen en bewust maken.
Het versnelt de circulatie van vloeistoffen en transpiratie. De warme stenen voelen aangenaam en verwarmend aan. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte-effect doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op koudeplaatsen of plaatsen die extra aandacht nodig hebben.

De behandeling

Voordat de massage met de stenen begint laat ik u wennen aan de warmte van de stenen en de ontspannende werking daarvan. Vervolgens wordt u licht gemasseerd met natuurlijke, als u wil etherische, olie zodat de stenen heerlijk kunnen glijden over uw lichaam. De massage bestaat uit zeer rustige, strijkende en cirkelvormige handelingen. Zo wordt een intense, diep ontspannende en helende werking ervaren.

Effecten

Tijdens of na een Hot Stone massage kunt u koude of warme rillingen ervaren. U kunt gaan gapen of zich slaperig voelen. Bij sommige mensen komen er emoties op, of u voelt zich ineens heel energiek. In ieder geval kunt u rekening houden met wat donkerder gekleurde urine, andere ontlasting of meer transpiratie door losgekomen afvalstoffen tijdens de behandeling.

De effecten van Hot Stone massages zijn divers. Er gaat een kalmerende, rustgevende werking van uit. Ontspanning dringt door in de spieren en het zenuwstelsel, waardoor ook de de doorbloeding in de spieren bevorderd wordt. Pure ontspanning, waarbij zelfs verbetering van het immuunsysteem -net als in de sauna- merkbaar kan zijn.

Wanneer geen Hot Stone massage?

Er zijn ook redenen om NIET te kiezen voor een Hot Stone massage. Bijvoorbeeld als u een ontsteking in uw lichaam heeft, een open wond of huidinfectie. Als u koorts heeft kan ik u niet behandelen. Als u heftige overgangsverschijnselen heeft (opvliegers) of spataders geldt hetzelfde. Dan kijken we of we voor een andere behandeling kunnen kiezen.

A- A A+

 

 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief