Een echte aanrader voor degene die graag echt wil genieten van intense, diepe ontspanning!

Als je te maken hebt met spier- of gewrichtspijnen, stressgerelateerde klachten of met slaap- en ontspanningsproblemen, heb je zeker baat bij een Hot Stone massage. Het is sowieso een cadeautje voor jezelf.

Over de stenenmassage 15

De Hot Stones zijn basaltstenen uit de Andes. Dit is een schoon en energierijk gebied. De stenen zijn van hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast. Je heb daar snelstromende rivieren en daardoor zijn de stenen gladder dan zeestenen. Ze zijn dus niet getrommeld om de vorm te polijsten. De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Een zeer ontspannen gevoel. Een massage met de stenen is een prettige ervaring waarbij de warmte, het gewicht en de hardheid van de stenen de massage afmaken. 

De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Dat stimuleert diverse lichaamsprocessen en kan daardoor ontgiften, genezen, ontspannen en bewust maken. Het versnelt de circulatie van vloeistoffen en transpiratie. De warme stenen voelen aangenaam en verwarmend aan. 

De behandeling

Bij de massage laat ik je eerst wennen aan de warmte van de stenen, en kijken we of de temperatuur goed voelt. Als de stenen geplaatst zijn, masseer ik je vloeiend met een natuurlijke, warme olie zodat de stenen daarna fijn kunnen glijden over het lichaam. De massage met de stenen bestaat uit rustige, strijkende en cirkelvormige handelingen. Zo wordt een intense, diep ontspannende en helende werking ervaren.

Effecten

Tijdens of na een Hot Stone massage kunt je koude of warme rillingen ervaren of gaan gapen. Bij sommige mensen komen er emoties op. Je kunt rekening houden met wat donkerder gekleurde urine, andere ontlasting of meer transpiratie door losgekomen afvalstoffen tijdens de behandeling.

De effecten van Hot Stone massages zijn divers. Er gaat een kalmerende, rustgevende werking van uit. Ontspanning dringt door in de spieren en het zenuwstelsel, en de de doorbloeding in de spieren wordt bevorderd. Pure ontspanning, waarbij zelfs verbetering van het immuunsysteem -net als in de sauna- merkbaar kan zijn.

Wanneer geen Hot Stone massage?

Er zijn ook redenen om NIET te kiezen voor een Hot Stone massage. Bijvoorbeeld bij een ontsteking in het lichaam, een open wond of een huidinfectie. Als je koorts hebt kan ik je niet behandelen. Bij heftige overgangsverschijnselen (opvliegers) of spataders geldt hetzelfde. Dan kijken we of we voor een andere massage kunnen kiezen.

A- A A+

 

 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief