Sportmasseurs staan voor blessurepreventie. En blessurepreventie staat voor: het gezonde lichaam gezond houden. Een sportmassage kan ontspannend of activerend zijn.

Sportbeoefening heeft altijd te maken met lichamelijke activiteiten. Lopen, springen, werpen, trappen en slaan zijn basisbewegingen waarbij ons lichaam of een onderdeel ervan wordt verplaatst. Wij bewegen zonder er veel bij na te denken, bijna automatisch. We vergeten wat het lichaam voor ons doet. Lichaamsbeweging is gezond, maar aan onze bewegingen in de sport zitten veel risico's verbonden en de kans om geblesseerd te raken is svrij groot.

De serieuze sporter heeft vele vragen die op een juiste en verantwoorde wijze horen te worden beantwoord. Naast artsen en fysiotherapeuten heeft de sportmasseur daarbij een eigen taak. Deze taak is blessurepreventie en dat staat voor: het gezonde lichaam gezond houden. Een sportmasseur is nu eenmaal geen arts. Het bewegingsappaaat moet bij voorkeur beoordeeld en behandeld worden, als het nog gezond is. Want pijn is een signaal dat er iets aand de hand is...

massage 04

Massage kan een uitstekend middel zijn om beginnende overbelasting van spieren te bestrijden.

Door herstelbevorderende maatregelen, zoals het geven van oefeningen, bewegingstips of het aanleggen van bandages, kunnen de zwakke schakels weer sterker gemaakt worden.

Anatomie en fysiologie zijn belangrijke onderdelen van de basiskennis voor de sportmasseur.

Als het ontstaan van blessures niet voorkomen kan worden, kan ik als sportmasseur wellicht steun en verlichting bieden bij de eerste tekenen van blessurevorming. Daardoor worden ernstige gevolgen van blessures voorkomen.    

 

A- A A+

 

 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief