Yoga en massage: een krachtige combinatie! 

Yoga en massage in één praktijk is misschien niet voor iedereen een logische combinatie. Yoga en massage worden meestal los van elkaar aangeboden. Yoga helpt voor de innerlijke rust. Je leert om jezelf te kunnen zijn, de innerlijke kracht te voelen en naar de intuItie te luisteren en te handelen. Met als doel tevredenheid, hoofdrust en meer van het leven te kunnen genieten. 

Massage heeft verschillende functies. Allereerst is een massage een ideale manier om te ontspannen. Het is dus goed voor mensen die stress ervaren, met alle negatieve gevolgen van dien. Bovendien doet massage het bloed beter doorstromen, waardoor spieren en ander weefsel sneller kunnen herstellen en afvalstoffen kunnen afvoeren. Dat maakt massage meer fysiek gericht.

Holistisch

In de Oosterse geneeskunst is de combinatie van yoga en massage heel logisch en heeft massage ook nog een andere werking: het doet de energie door het lichaam stromen en maakt eventuele obstakels of blokkades in die energie vrij. En dat doet yoga ook. De combinatie van yoga en massage is iets voor mensen die holistisch kijken naar het lichaam en de geest. In deze visie gaat men er van uit dat lichaam en geest nauw met elkaar samenhangen en dat ook alle organen, via energiebanen, onderling verbonden zijn. Verstoringen van die energiebanen kan klachten doen ontstaan. In deze visie is de combinatie van yoga en massage juist een krachtige mix.

Uitgaande van de holistische benadering van het lichaam kunnen yoga en massage samen veel goed doen voor het lichaam. De massage laat de energie vrij stromen. Daardoor kunnen niet alleen lichamelijke klachten worden verlicht of opgelost, ook emotionele problemen worden minder als de energiebanen vrij zijn. Daardoor kan massage zorgen dat je meer tot de kern van jezelf komt, zodat je goed kunt ontdekken wat je echt wil en je echt kunt. En daar is yoga ook op gericht.
Door de massage leer je dichterbij je gevoel te komen, terug te komen in je lichaam en  te onderzoeken, te luisteren naar je intuïtie. Yoga helpt je vervolgens in de praktijk daarmee aan de slag te gaan. Vol zelfvertrouwen en handelend vanuit je kern. 

 

A- A A+
Boek een les
 
 
 
 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief