De Early Birdlessen die je bij Yoga Libra kunt volgen zijn echt super voor de mensen die van op tijd opstaan houden. Voor degene die fris en energiek aan zijn dag wil beginnen. Het hele lichaam komt aan bod in een Early Birdles. De les, van 7.00 - 8.00 uur, geeft je de hele dag energie. 

De basis van een Early Birdles is een hatha flowles. Omdat een Early Birdles 60 minuten duurt, worden de oefeningen in een prettig tempo gedaan, zonder dat er gehaast wordt. Er is ruimte voor alle facetten van een complete yogales. 

We beginnen altijd met een concentratieoefening, om je te focussen op jezelf. Soms is het een daadwerkelijke pranayama (ademhalingsoefening waarbij je je ademhaling leert beheersen en je concentratie traint) Gedurende de hele les zal de adem het initiatief zijn van de bewegingen die je doet. Dit wordt de flow genoemd. Het ritme van de ademhaling geeft de snelheid van de bewegingen aan.

Sinds ik in februari 2017 Kundalini Yoga Coach ben geworden en mensen door middel van Kundalini yoga weer energie kan laten voelen, zitten in elke yogales 3 basis-oefeningen vanuit Kundalini Yoga. Eén oefening voor de rug, één voor de buik, en één voor het zenuwstelsel. 

We warmen het lichaam verder op. Soms doen we een zonnegroet, een reeks oefeningen waarbij het hele lichaam rustig gerekt en gestrekt wordt. De zonnegroet is bij uitstek om ’s morgens te doen als je net wakker bent. Als de lichaamstemperatuur stijgt worden botten, spieren en gewrichten soepeler. Zo worden blessures voorkomen en heb je profijt van de houdingen en oefeningen op een veilige manier.

Meestal is er dan nog ruimte voor een wat uitdagendere asana. Je hoeft nooit meer te doen dan je kan. Toch is het leuk om te ontdekken hoe je groeit in een ogenschijnlijk onmogelijke asana tijdens de lessenserie. 

cindy 28

Tenslotte nemen we voldoende tijd om te ontspannen na deze lichamelijke inspanningen. Ontspannen is een kunst die echt geleerd kan worden. Het is bedoeld om de inspanning die gedaan is tijdens de les te verwerken. Het is ook voldoening. Verdiende rust. Probeer bewust te zijn van wat je voelt. Een oefening in tevredenheid.

We sluiten gezamenlijk af en we drinken (als je wilt) een kopje thee.

A- A A+
Boek een les
 
 
 
 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief