Hatha betekent tegengestelden. Ha = zon of warmte en tha = maan of koelte. Warmte en kou, lang en klein, open en gesloten. Zo werkt hatha yoga, we zoeken een evenwicht tussen tegengestelden. Met een lichaam in balans wordt de geest klaar gemaakt voor meditatie. 

In de meditatieve hatha yogales van YogaLibra wordt heel rustig bewogen. Meditatief. Op de ademhaling. Zo kun je leren om je lichaam weer optimaal te gebruiken, je fysieke grenzen zacht te verkennen. Kernwoorden: zachtheid en zelfzorg, onthaasten en ontspannen. Alleen in zachtheid kun je bereiken dat je met beperkingen in lichaam en/of geest om leert gaan en is er ruimte voor herstel.

cindy 17

Een meditatieve hatha yogales bevat altijd diverse aspecten:

Yoga ademhaling

Adembewustzijn en ademcontrole. We starten elke les met een echte pranayama. Adem zorgt voor meer zuurstof in je lichaam. Diepe adem zorgt voor rust. In je hoofd en in je lichaam. Een adem-meditatie om mee te starten zorgt dat je begint met de focus op jezelf.

Yogahoudingen voor het hele lichaam

We hebben de grote bewegingen vaak afgeleerd en zijn langzamerhand steeds kleiner gaan bewegen en ook nog vaak maar met een klein deel van ons lichaam. Maak je lichaam weer wakker, beweeg je weer zoals je vroeger deed, als kind. Zo kom je van je kleine ongemakjes af en kun je weer leren bewegen binnen jouw grenzen. Mobiliseer je lichaam weer. In zachtheid. Met aandacht. 

Balansoefeningen 

Oefeningen om letterlijk en figuurlijk weer steviger op beide benen te staan.

Meditatie

Gedurende de les is er een meditatiemoment. Liggend of zittend, geleid of in stilte. Focus op de adem, op een object of op woorden in een visualisatie. Er zijn vele manieren om te mediteren. We stippen ze tijdens de lessen allemaal aan en zo ontdek je welke manier jij het fijnst vindt. Er is ook ruimte voor yoga filosofie. 

Yoga ontspanning

Om de drukte van alledag, je zorgen en de stress soms die je ervaart even van je af te laten glijden. Leren ontspannen is iets wat je net zo goed kunt leren als iets anders. Elke keer dat je ontspanning oefent, leert het lichaam het beter herkennen en zal het gemakkelijker gaan. Elke les is er ruimte voor optimale ontspanning. 

Wanneer?

Op donderdag van 13.00 - 14.00 uur.
Op maandag kan op dezelfde tijd bij voldoende belangstelling ook een groep starten.

Voel je welkom een proefles mee te doen. Zorg voor jezelf. Je verdient het. 

A- A A+
Boek een les
 
 
 
 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief