IEDEREEN kan een yogales bij Yoga Libra meedoen. Jij dus ook! Hoeveel yoga-ervaring je ook hebt. 

Hatha betekent tegengestelden. Ha = zon of warmte en tha = maan of koelte. Warmte en kou, lang en klein, open en gesloten. Zo werkt hatha yoga, we zoeken een evenwicht tussen tegengestelden. Met een lichaam in balans wordt de geest klaar gemaakt voor meditatie.

De lessen van Yoga Libra beginnen altijd met een concentratieoefening. Soms een daadwerkelijke pranayama (ademhalingsoefening waarbij je je ademhaling leert beheersen en je concentratie traint) maar andere concentratieoefeningen kunnen ook. In ieder geval observeer je je ademhaling. Je wordt je ervan bewust. Gedurende de hele les zal de adem het initiatief zijn van de bewegingen die je doet. Het ritme van de ademhaling geeft de snelheid van de bewegingen aan.

cindy 12

Sinds ik in februari 2017 Kundalini Yoga Coach ben geworden en mensen door middel van Kundalini yoga weer energie kan laten voelen, zitten in elke yogales 3 basis-oefeningen vanuit Kundalini Yoga. Eén oefening voor de rug, één voor de buik, en één voor het zenuwstelsel. Daar warmen we lekker van op.

Daarna wordt het lichaam verder opgewarmd met rustige bewegingen. Soms werk ik toe naar de zonnegroet, een reeks oefeningen waarbij het hele lichaam rustig gerekt en gestrekt wordt. Als de lichaamstemperatuur stijgt worden botten, spieren en gewrichten soepeler. Zo worden blessures voorkomen en heb je profijt van de houdingen en oefeningen op een veilige manier.

Na een gedegen opwarming is het tijd voor een paar meer uitdagende asana's of flows. Je hoeft nooit meer te doen dan je kan, wat je kan is genoeg. Toch is het vaak leuk om te kijken hoe je groeit in een schijnbaar onmogelijke positie gedurende een lessenserie. 

Tenslotte nemen we voldoende tijd om te ontspannen na deze lichamelijke inspanningen. Ontspannen is een kunst die echt geleerd kan worden. Het is bedoeld om de inspanning die gedaan is tijdens de les te verwerken. Het is ook voldoening. Verdiende rust. Probeer bewust te zijn van wat je voelt. Je zult je tevreden voelen.

We sluiten gezamenlijk af en we drinken (als je wilt) een kopje thee.

A- A A+
Boek een les
 
 
 
 

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief